Cumbuco- Jericoacoara- Atins

Deze pagina is gemaakt om je kitelessen op te frissen met kite gide Brazil. Niet om ze te vervangen! Veel plezier met je volgende les en houw het veilig!

 

Strand gevaren:

Pas op voor rotsen, bomen, mensen en alles wat je lijnen kunnen raken. Zorg voor voldoende afstand op alle obstakels voor u. (3 keer uw eigen lijnlengte) en voldoende afstand van objecten naast u (2 keer uw eigen lijnlengte). Je moet ervoor zorgen dat er geen gebouwen of bergen zijn die de wind turbulent maken achter je (upwind van je).

 

Hoe een tubekite op tuigen:

- Lijnen achter de vlieger.
- ontrol rustig uw lijnen van uw bar.
- controleer uw veiligheidssysteem.

 

 

Wind venster:

Het windvenster is de fundamentele gegeven achter het kiten. Kites vliegen enkel binnen het windvenster, dus je moet weten hoe je de rand / neutrale zone, de tussenliggende / zachte zone en de krachtzone kunt beheersen.

Wat is het windvenster? Hoe gebruiken kiteboarders het windvenster om te versnellen en van richting te veranderen? Het begrijpen van het concept van het windvenster is van cruciaal belang als u vooruitgang wilt boeken in deze sport.

Kort gezegd is het windvenster de naam die wordt gegeven aan het driedimensionale gebied met de wind mee van de kiter waar de vlieger in kan vliegen.

Hoe langer de lijn, hoe groter de straal van het windvenster.
Kiteboarders gebruiken de klok - van 9 tot 3 uur - om de exacte locatie van de vlieger ten opzichte van de kiter te beschrijven.

De drie hoofdzones van het windvenster zullen de kracht van de vlieger effectief beïnvloeden. Door de intuïtieve techniek te beheersen om de kite te krijgen waar je hem wilt hebben, krijg je volledige controle over de sport.

De drie wind venster zones zijn:

1. De Edge / Neutrale Zone: bij goede wind kan de vlieger in deze zone stil blijven staan ​​en weinig of geen kracht produceren.
2. De gemiddelde / zachte zone: het gebied downwind van de neutrale zone, waar de vlieger dynamisch begint te bewegen en kracht produceert; de energie die wordt gegenereerd in de tussenliggende zone is geleidelijk en neemt toe naarmate het dichter bij het middelpunt van het venster of de stroomzone komt.
3. De Power Zone: het krachtigste gebied binnen het windvenster en wordt gebruikt met een verstandige controle; deze zone is zelden nodig behalve bij lichte wind en bij het uitvoeren van geavanceerde tricks; de vlieger kan niet worden gepauzeerd of gestopt in deze zone en zal blijven trekken naar de neutrale zone.

Als je een kite lanceert of landt, moet je deze naar de rand / neutrale zone brengen. Bij een waterstart moet je kite in de krachtzone komen. Je moet je kite rond 12 uur houden als je op het strand bent.

Als je op zoek bent naar maximale snelheid, stuur je je kite in de power zone tussen 9h30 en 10 uur. Maar pas op, word niet overweldigd door sterke wind of gewelddadige windvlagen.

 

Hand gebaren

Het is belangrijk dat we de UNIVERSELE hand signalen herkennen voor kiteboarders. Ze hebben deze in duiken en vele andere activiteiten en ze zijn al een hulp geweest. In het geval van kiteboarden kunnen effectieve signalen veel dingen bereiken, waaronder het verkleinen van de kans op een lancering / landingsincident of ongeval, controleren of de persoon die uw kite gaat vangen misschien wel een idee heeft hoe dit te doen, enz.

Als u signalen met iemand uitwisselt, is de kans groter dat zij weten hoe ze u correct kunnen helpen. kiters zijn meerdere keren ernstig gewond geraakt door ongetrainde mensen die hen hebben proberen helpen en door miscommunicatie.

 

Kite lancering en landing:
De juiste manier om een vlieger te lanceren en landen is een van de eerste vaardigheden die je leert tijdens je kiteboardlessen.
kijk hier naar de 
video link van jeremie

 

Kite re-launch:
Het is gebruikelijk voor kiteboarders om hun vliegers in het water te laten crashen. Het opnieuw lanceren van je kite is een basisvaardigheid die alle kiteboarders moeten kennen. bekijk deze video.

 

Self rescue:

Deze video zal je helpen de basisprincipes van zelfredding te begrijpen,Om de beelden zo duidelijk mogelijk te maken, werd dit op een heldere dag op een zandbank, met een een grote kite in ongeveer 15 knopen gefilmd. In de meeste situaties zou je deze techniek in diep water gebruiken. Ik heb een versie in diep water gefilmd (die ik later zal posten), maar het is niet zo gemakkelijk om te zien wat er gebeurt met bar en lijnen en daarom geen goed beeld van de techniek. Je zult variaties vinden op de zelfreddingstechniek. De belangrijkste principes blijven echter hetzelfde.

Bekijk hier de  video hoe het moet!

Pack-Down:

This technique of how to pack down your kite both in shallow and deep water. Kiteboarding is a practical sport where lessons are essential. It cannot be learned solely in a book, through a video, on a simulator or taught by a friend. There are some fundamental principles that need to be mastered in a structured order to avoid issues with your equipment impacting on other people or yourself.

check out this video how it's done.

 

Prioriteitsregels:

Om de sport veilig te maken, moeten alle kiters zich aan dezelfde regels houden.
zorg ervoor dat u ze kent en onthoud dat de beginners deze regels niet kennen, dus blijf uit de buurt en geef ze wat tijd om te leren. 

 

Body dragging:

body dragging is één van de belangrijkste technieken die u moet beheersen bij kiteboarden. Hiermee kun je het bord terughalen en in extreme gevallen kan het ook je leven redden.

Beginners kiteboarders moeten leren hoe ze zichzelf naar het strand kunnen slepen als zich een noodgeval voordoet. Het is gemakkelijk om een ​​board te verliezen. Een wipeout, een rip-stroom of crash kan ook je board in gevaar brengen, dus je moet instaat zijn om terug te gaan naar je board.

Er zijn technieken voor het body draggen voor zowel tegenwind- als benedenwindsituaties. Je kunt ook langzame of snelle gaan, afhankelijk van je kitevaardigheden.

Je zult je lichaam effectief over het water slepen door vloeiende 8vormige bewegingen met je kite te maken. Hoe radicaler je acht is, hoe sneller je gaat.

Het is ook belangrijk op te merken dat het body draggen behoorlijk vermoeiend kan zij. Dus, als je armen rust nodig hebben, zet de kite om 12 uur en ontspan terwijl je op je rug drijft.

Probeer in alle gevallen langzaam en snel body draggen en houw je handen goed in het midden van de bar om te voorkomen dat je de kite verkeerd stuurt in woelig water.

upwind  boddy drag is een belangrijke techniek voor het ophalen van kiteboards. Het kan ook worden gebruikt om de kust te bereiken in tegenwindse omstandigheden. Zorg ervoor dat je de goed controleerd op 45 graden.

1. Neem je onderste hand van de bar en vlieg de kite met één hand;
2. Reik uit met je voorarm en richt lichtjes tegenwind;
3. Strek zoveel als je kunt en word stijf als een stuk hout;
4. Houd uw benen recht en gebruik ze als roer voor uw richting;
5. Houd een relatief lage snelheid aan;

Het body draggen downwind is iets eenvoudiger, maar je moet de kracht van de wind nooit onderschatten. Plotselinge windvlagen kunnen je snel in de problemen brengen.

1. Leg op je borst met beide handen op de bar.
2. Houd beide handen aan de buitenkant van de bar;
3. Gebruik je armen alleen om te sturen;
4. Houd uw lichaam stabiel door je benen ietsje te spreiden.

Oefen je eerste body draggen wanneer de wind wat lichter is.

bekijk de  video link om te zien hoe het moet.

 

Water start: 
Waterstart is het volgende om te kunnen wanneer je de kite en het body draggen onder de knie hebt. Dit zal je eerste echte stap van kitesurfen zijn.
De stappen zijn (voor een waterstart links):
Ga eerst achterover in het water liggen met je board downwind aan je voeten en met je kite om 12 uur
Controleer of er niemand in de weg zit in uw rijrichting
Draai het bord 45 graden benedenwinds en houd de linkertip uit het water
Verplaats je vlieger iets naar achteren (weg van je beoogde richting, bijv. Naar 1 uur)
Draai je vlieger in je goeie richting en duik hem vooruit. Hoe dieper je kite duikt, hoe meer kracht hij opwekt.
Begin met een kleine duik zodat je te weinig kracht hebt - je wordt uit het water getild en valt dan achteruit. Zorg ervoor dat u niet te power neemt- dit zal u over uw tenen trekken.
Als u eenmaal zeker bent van het hanteren van de duik vlucht van uw kite, probeer dan een krachtigere duik zodat u direct uit het water wordt getild.
Houd je vast aan de bar terwijl je uit het water wordt getild en begin met de wind mee te glijden om je snelheid op te trekken. Als je te snel gaat, breng dan je kite naar 12uur en breng je bar naar voor.
houw je voorste been gestrekt zodra de vlieger je uit het water trekt.
Laat het bord tegen de wind in lopen om wat snelheid te krijgen.
Kijk waar je heen wilt (niet naar je vlieger). Dit zorgt ervoor dat je lichaam in de juiste richting wordt georiënteerd en helpt bij je stabiliteit.
Duw op het bord met je hielen en begin scherper upwind te varen.
Leun een beetje achterover om te voorkomen dat u over uw tenen wordt getrokken.
Stuur de kite na de duik weer omhoog, maar niet te hoog (1 a 2 uur) - als je doorgaat met duiken, stort hij in het water.
Blijven kiten breng hem weer terug om meer kracht te genereren, of houw hem op zijn plaats als je snel genoeg gaat.
Zodra je klaar bent. blijf nu balanceren krijg nog beter de voeling van de kracht van de kite en van het bord. Dat is het. Je bent aan het kitesurfen!
Tips:
Als je board zinkt, heb je meer kracht en boardsnelheid nodig. Maak dan nog even een 8 en zorg ervoor dat je voldoende bordsnelheid hebt voordat je het bord kantelt.
Als je vlieger bijna in het water stort, begin je hem eerder weer omhoog te draaien. Dit wordt uiteindelijk automatisch.
Breng je kite niet naar 12 of je verliest kracht en snelheid en je board zal zinken. Houd je kite op 9-10 of 2-3.
In sterkere wind hoeft u de vlieger niet zo hard naar beneden te sturen en hoeft u hem niet op en neer te bewegen. Je kunt hem op de 1-2 en 10-11uren positie laten hangen.
Richt het bord niet te ver tegen de wind in en trek niet constant aan je bar - beide zullen ertoe leiden dat uw vlieger kracht verliest en u terug zinkt in het water.
Als je recht tegen de wind in gaat, verliest de kite ook kracht - dit kun je tegengaan door het bord te kantelen.
Als je vind dat het allemaal goed gaat probeer dan eens je board lichtjes tegenwind in te sturen om te beginnen upwind kiten en gecontroleerd snelheid te maken.
Bekijk deze video om te zien hoe het is gedaan.

 

De bar, lijnen en kite inpakken.

Doe dit op een correcte manier om de levensduur van je kite te verdubbelen.

bekijk deze video om te zien hoe je het materiaal inpakt.

kiteschool cumbuco
cumbuco kiteschool
best kite logo